ВР ухвалила законопроєкт про штрафи за кнопкодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила законопроєкт про штрафи за кнопкодавство

Казна та Політика
359
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №2148 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України”.
Про це свідчить інформація на сайті ВР.
У законопроєкті зазначається, що трансляції на телебаченні, фото- й відеофіксація ЗМІ фіксють численні факти порушення процедури розгляду і ухвалення законів та інших актів у ВРУ, а саме – порушення вимог щодо особистого голосування.
Чим це загрожує. На думку авторів проєкту, порушення народними депутатами України обов’язку щодо особистого голосування:
•суперечить природі представницького мандата нардепа, за допомогою якого громадяни України реалізують своє конституційне право брати участь в управлінні державними справами і здійснюють народне волевиявлення;
•несе ризики визнання законів, прийнятих із порушенням відповідної процедури, неконституційними, що, у свою чергу, може мати значні негативні наслідки як для держави, так і для суспільства в цілому.
Що пропонують. Проєктом Закону пропонується встановити кримінальну відповідальність за здійснення народним депутатом України будь-яким способом голосування на засіданні Верховної Ради України замість іншого депутата (неособисте голосування).
За подібне кнопкодавство хочуть карати штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Мета законопроєкту: забезпечення врахування та відстоювання інтересів українського народу депутатами під час прийняття рішень, а також повноцінне виконання наданих їм повноважень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас