Кого чекають українські роботодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого чекають українські роботодавці

2940
“Роботодавець вимагає в першу чергу представників робітничих професій або інженерних спеціальностей. Пропонується зарплата трактористам по 20-30 тисяч гривень. Потрібні електрогазозварники, слюсарі, ремонтники”, – кажуть у Державному центрі зайнятості.
Підтверджують це і сайти з пошуку роботи. Будівельникам роботодавці пропонують в середньому 15 тисяч гривень на місяць, а ось журналістам – вісім. На п’єдесталі – програмісти – про їхню зарплату взагалі простіше говорити в доларах. Більше трьох тисяч. А ось психологи в нашій країні не затребувані – мають сім тисяч гривень на місяць.
“Навіть якщо людина насправді розуміє, для чого їй вища освіта, і хоче її отримати, цілком добре отримати спочатку якусь конкретну, умовно кажучи, робочу кваліфікацію”, – вважає Микола Скиба, експерт з питань утворення Українського інституту майбутнього.
Саме за цим, стверджують співробітники центрів зайнятості, до них і приходять. Вчителів, наприклад, відправляють на курси перукарів, тому що на такій роботі можна заробляти більше.
“У нас 90% безробітних – це безробітні з вищою освітою, а майже 70% вакансій – це вакансії для робітників і некваліфікованих”, – зазначають у Київському міському центрі зайнятості.
Люди йдуть на біржу праці або від безвиході, або щоб отримувати допомогу від держави, кажуть місцеві працівники. І допомога ця не космічна. Навіть якщо зарплата була, наприклад, 20 тисяч гривень, все, що ви отримаєте – це чотири прожиткових мінімумів, тобто близько 8000. А тим, у кого стаж менше шести місяців протягом року, взагалі світить 610 гривень на місяць.
При цьому приходити на біржу шукати вакансії немає сенсу. Всі пропозиції публікують на місцевих сайтах. Однак наживо обіцяють і проконсультувати, і при необхідності відправити на курси або перекваліфікацію.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас