ЄБРР профінансує будівництво накопичувальних електростанцій в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР профінансує будівництво накопичувальних електростанцій в Україні

Енергетика
640
Державна компанія Укренерго підписала меморандум про співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо розвитку в Україні мережі накопичувачів енергії.
Відповідний меморандум підписали під час інвестиційного форуму у Маріуполі 29 жовтня.
«ЄБРР наразі є найбільшим кредитором нашої компанії, який дозволяє нам швидкими темпами наздогнати оновлення наших магістральних ліній. Я сподіваюся, що підготовка цього нового проекту буде виконана у високому темпі, щоб дати нові можливості та нову гнучкість нашій електроенергетичній системі, щоб зустріти нові виклики сьогодення», — повідомив голова Укренерго Всеволод Ковальчук під час підписання меморандуму.
Зазначається, що накопичувачі енергії необхідні в енергосистемі України для того, аби згладжувати пікові години споживання електроенергії. Зокрема, з розвитком альтернативної енергетики велику кількість енергії генерують сонячні електростанції вдень, в той час як пікові години споживання — зранку та ввечері. Накопичувальні електростанції будуть накопичувати надлишки виготовленої вдень енергії для того, аби споживати її ввечері.
Наразі в уряді не розкривають деталей підписаного меморандуму, зокрема того, яку частку буде фінансувати ЄБРР та які умови надання коштів Україні.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас