"Банк Альянс" визначений державним регулятором для участі у валютних інтервенціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Банк Альянс" визначений державним регулятором для участі у валютних інтервенціях

Особисті фінанси
29
Нацбанк затвердив «Банк Альянс», для участі у валютних інтервенціях за кращим курсом у жовтні-грудні 2019 року. Це є підтвердженням надійності і сталого розвитку банку, накладає певну відповідальність та, безумовно, вигідно нашим клієнтам. Всього 20 банків мають можливість брати участь у валютних інтервенціях НБУ, що є суттєвою перевагою для клієнтів у разі виникнення дефіциту валюти.
З двадцяткою банків для участі у валютних інтервенціях, відповідно до оновленої методології, державний регулятор визначився на початку жовтня 2019-го року. Про це повідомила прес-служба НБУ.
На 1 вересня 2019-го року в Україні діє 76 банків. Згідно з критеріями відбору, у валютних інтервенціях, у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал RFQ, можуть брати участь всього 20 банків – ті, що за підсумками попереднього кварталу мали найкращий рейтинг серед учасників міжбанківського ринку. Затвердження до даного переліку також означає, що «БАНК АЛЬЯНС» відповідає підвищеним вимогам НБУ щодо забезпечення запасу міцності.
Рейтинг банків розраховується на основі трьох критеріїв. Перший, це обсяг операцій з купівлі та продажу валюти між банком та іншими суб’єктами ринку, зокрема Національним банком – питома вага в загальному рейтингу становить 50%. Другий – обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти, питома вага – 30% і, останній – обсяг активів банку. Питома вага цього критерію становить 20%.
Нагадаємо, інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу були запроваджені у 2017-му році, відповідно до «Стратегії валютних інтервенцій Національного Банку на 2016-2020 роки». Спочатку вони проводилися лише через функціонал RFQ, та з квітня 2018-го НБУ розпочав додатково використовувати для цього функціонал Matching. Головні переваги останнього – необмежена кількість учасників, оперативність укладання угод та анонімні котирування.
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас