Міністерства стимулюватимуть купувати електромобілі замість традиційних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерства стимулюватимуть купувати електромобілі замість традиційних авто

Казна та Політика
881
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, відповідно до якого пропонується стимулювати міністерства купувати електромобілі замість авто з двигуном внутрішнього згорання.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля.
Наразі кожному міністерству на купівлю нових автомобілів надається бюджет у розмірі 1,2 мільйона гривень, однак, разом з тим, існує обмеження за кількістю таких автомобілів — 1 штука.
«Тому вирішено, що у випадку купівлі за кошти міністерства або відомства електрокару/гібриду, що споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватись», — повідомляють у Міненергоеко.
В уряді сподіваються, що така норма стимулюватиме міністерства купувати більше електромобілів, а не авто з двигунами внутрішнього згорання. Надалі це призведе не лише до покращення екологічної ситуації, але й до зменшення видатків держави на обслуговування урядових автомобілів.
«Ці зміни також спрямовані на дотримання умов ратифікованої Верховною Радою України Паризької кліматичної угоди, яка укладена з метою міжнародної протидії глобальним змінам клімату», — додають в уряді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас