Судно "Норд" знову виставлять на аукціон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судно "Норд" знову виставлять на аукціон

Фондовий ринок
345
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних або інших злочинів (АРМА), яке займається продажем керченського сейнера “Норд”, знову планує виставити судно на аукціон. Про це з посиланням на АРМА пише “Крим.Реалії”.
Повідомляється, що три попередніх аукціону не відбулися, тому АРМА направила запити в морські навчальні заклади з пропозицією використовувати сейнер, тобто судно для лову риби, у наукових цілях. Однак ніяких відповідей агентство поки не отримало.
“З огляду на вимоги законодавства, актив (сейнер “Норд” – ред.) був переданий іншому електронному майданчику для реалізації”, – йдеться у відповіді агентства.
При цьому, в АРМА припустили, що продаж судна може бути ускладнений через кримінальний арешту.
“Після покупки даного майна новий власник повинен звернутися до суду з клопотанням про скасування арешту. Тимчасові рамки цієї процедури важко спрогнозувати, вони залежать від готовності і позиції прокурора і слідчого судді”, – повідомили в АРМА.
Раніше повідомлялось, що АРМА більше не буде виставляти арештоване судно “Норд” на аукціон. Таке рішення було прийнято після третьої невдалої спроби продати судно “Норд” на аукціоні.
Таким чином, Національним агентством розглядалася доцільність зміни шляху управління судном, а саме передачі останнього в управління зацікавленим установам з числа державних морських академій або інших морських навчальних закладів України для експлуатації в наукових і навчальних цілях.
Нагадаємо, 25 березня 2018 року в частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушник “Норд”, приписане до одного з портів окупованій АР Крим, під прапором РФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас