Херсонський морпорт віддадуть приватникам на 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонський морпорт віддадуть приватникам на 30 років

Фондовий ринок
386
Херсонський морський торговельний порт збираються передати в тимчасове користування бізнесу на 30 років. Тендерне оголошення концесійного проекту Міністерство інфраструктури оприлюднило 8 жовтня.
Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв на своїй сторінці в Facebook.
“Херсонський морський торговельний порт передадуть в концесію на 30 років. За цей час очікується залучення інвестицій приватного партнера в розмірі 1,4 мільярда гривень”, – розповів Гусєв.
Зазначається, що залучення капіталу до управління державним майном сприятиме збільшенню потужності і ефективності підприємства, дозволить поповнювати податками бюджет на 300 млн грн. Ці кошти можуть бути використані для розвитку інфраструктури України. Крім того, угода про концесію дозволить відкрити нові робочі місця для півтисячі жителів Херсона.
Після закінчення дії угоди бізнес повинен передати всі активи у власність держави. Влада очікує пропозиції від приватних інвесторів до 6 грудня 2019 року.
Передачу держвласності в тимчасове користування в приватні руки передбачає законопроект №1046 про концесію, який був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня 2019 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас