Банк Японії може погіршити прогнози для ВВП і інфляції на поточний фінрік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії може погіршити прогнози для ВВП і інфляції на поточний фінрік

Світ
169
Банк Японії може знизити прогнози економічного зростання та інфляції на поточний фінансовий рік у квартальній доповіді, яку буде поширено за підсумками засідання 31 жовтня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнане джерело.
За словами джерел, керівники японського ЦБ вважають за необхідне закласти в прогнози зростання ВВП та інфляції слабке відновлення світової економіки і зниження цін на енергоносії.
Зниження прогнозів, однак, імовірно, буде несуттєвим, кажуть джерела.
Погіршення економічних прогнозів в минулому не провокувало Банк Японії на негайну зміну параметрів грошово-кредитної політики.
Останні прогнози Центробанку припускають, що ВВП Японії збільшиться на 0,7% за підсумками фінроку, що завершується в березні 2020 року, а інфляція без урахування свіжих продуктів харчування за цей період складе 1%.
На вересневому засіданні японський ЦБ не став змінювати основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП), але закликав до перегляду економічних і цінових змін в жовтні. Цільова прибутковість 10-річних держоблігацій Японії залишається на рівні близько нуля, процентна ставка за депозитами комерційних банків в ЦБ – на позначці мінус 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас