В Україні зміниться офіційний прогноз курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зміниться офіційний прогноз курсу долара

Валюта
5005
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, яке поліпшило прогноз зростання ВВП на 2020 рік, також має намір змінити прогноз курсу гривні до долара.
Про це повідомив заступник міністра Сергій Ніколайчук.
За його словами, в оновленому макропрогнозі буде враховано осіннє зміцнення гривні до долара.
“Ми очікуємо зміну припущень за обмінним курсом”, – заявив Ніколайчук.
Він нагадав, що у травневому прогнозі на 2020 рік очікувався середній курс 28,2 грн/долар.
“Зараз ми бачимо, що гривня міцніша у зв’язку з низкою фундаментальних факторів. І, відповідно, курс ми закладаємо в наші прогнози вже не на такому високому рівні”, – сказав заступник міністра, однак не назвав конкретної цифри нового прогнозу.

Найкращі картки для валютообміну

Як відомо, оновлений макроекономічний прогноз Кабміну буде використовуватися при підготовці до другого читання проекту про державний бюджет України на 2020 рік. Поки що законопроект пройшов тільки перше читання, і, як запевняють в Кабміні, на кошторис чекають великі зміни.
У держбюджеті-2019 розрахунки проводилися, виходячи з курсу на кінець 2019 року на рівні 29,4 грн/дол, а в проекті бюджету-2020 – вже 28,2 грн/дол. При цьому і в Мінфіні, і в НБУ неодноразово запевняли: “бюджетний” курс не є прогнозом, тому слід сприймати його виключно як технічний показник, узятий для розрахунків заради створення “подушки безпеки”.
До речі, якщо ви хочете зберегти свої гроші і отримати вигідний відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас