Хакери зламали «розумні» чотки від Ватикану за 15 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали «розумні» чотки від Ватикану за 15 хвилин

Фінтех і Картки
747
В “розумних” електронних чотках від Ватикану змогли виявити вразливість, що дозволяє отримати доступ до облікового запису користувача за 15 хвилин.
Про це повідомляє видання CNET.
16 жовтня Ватикан оголосив про запуск додатку “Click to Pray” з електронними чотками, який синхронізується з додатком всесвітньої мережі Папи Римського. За словами Ватикану, за допомогою системи електронного щоденника люди можуть отримувати різні молитви щодня, а також нагадування про те, коли молитися.
Пристрій, розроблений тайванською компанією GadgTek Inc (GTI) для ініціативи Ватикану Pope’s Worldwide Prayer Network, є браслетом з чорних намистин і “розумного” пристрою у вигляді хреста. Щоб активувати пристрій, треба провести ним біля екрана смартфона або планшета на iOS або Android.
Французький фахівець з кібербезпеки Батист Робер зміг зламати обліковий запис у додатку за 15 хвилин. Він повідомив, що зв’язався з Ватиканом, і проблему безпеки було виправлено. Ця вразливість дозволила б хакеру отримати особисту інформацію людини, знаючи адресу електронної пошти потенційної жертви.
За його словами, зловмисники також можуть отримати доступ до таких особистих даних, як стать, зріст, вага, дата народження, фотографія профілю. Чотки відстежують кількість кроків за день, а також запитують доступ до даних про місцеположення і дозвіл для здійснення дзвінків.
За матеріалами:
Bykvu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас