Вантажний електричний дрон Seraph здійснив перший політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вантажний електричний дрон Seraph здійснив перший політ (відео)

Технології&Авто
770
Британський стартап Vertical Aerospace провів перші льотні випробування вантажного електричного дрона Seraph. Як уточнює Aerospace Manufacturing, випробування безпілотного літального апарату вертикального зльоту і посадки проводилися 22 серпня 2019 року, однак стартап оголосив про них тільки зараз.
За повідомленням компанії, першу серію польотів агрегат виконав на аеродромі в Лланбедрі в Уельсі. Випробування згодом були визнані успішними.
Як стверджують британські інженери, відмінна риса Seraph полягає в тому, що апарат розрахований на перевезення вантажів масою до 250 кілограмів. Що стосується інших його характеристик, то безпілотник оснащений «інноваційною пасивною системою охолодження» і, згідно з проектом, здатний виконувати польоти на швидкості до 80 кілометрів на годину. Крім того, конструкція рішення дозволяє в разі потреби змінювати корпус пристрою, наприклад, робити його більшим або меншим, а також приєднувати до нього поплавки, що забезпечують можливість посадки на воду.
За словами представників Vertical Aerospace, Seraph не піде в серію – апарат призначений виключно для обкатки технологій, які згодом будуть використані при створенні повноцінного пасажирського аеротаксі, анонсувати яке стартап має намір наступного року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас