Стартап з українським співзасновником залучив $500 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап з українським співзасновником залучив $500 000

Фондовий ринок
2295
Лондонський стартап Localhalo залучив близько $500 000 від ангельських інвесторів. Команда працює над безкоштовною соціальною мережею для сусідів, у неї вже близько 5000 користувачів у двох районах Лондона. Його засновники – британець Джеймс Рутледж і українець Андрій Мар’їн.
Спільно вони вирішили будувати соціальну мережу для сусідів. Тут можна знайомитися з тими, хто живе по сусідству, об’єднуватися в групи.
«Так сусідам простіше добиватися спільних цілей: щоб їх краще обслуговував місцевий «ЖЕК» або попередження сусідів про крадіжки посилок або інших речей. Сусіди відразу ж надсилають один одному фото підозрюваних і разом пильнують. Така собі «розподілена електронна бабуся» біля під’їзду», – пояснює Андрій.
Зараз їхній продукт – на стадії preseed, є перші користувачі, над розробкою працюють програмісти в Україні, Лондоні і Казахстані, але поки програма не приносить доходу. Залучені від ангелів гроші команда планує пустити на маркетинг і розробку.
У 2018 році команда також встигла взяти участь у програмі Y Combinator Startup School, в січні 2019 року підвищила перший раунд інвестицій і почала залучати користувачів в одному з районів Лондона. Офіс стартапу теж розташований там, але стартап збирається відкривати представництво в Україні. За словами Андрія, зараз у стартапу є домовленість з британською некомерційною мережею Neighbourhood Watch UK з 2,8 млн користувачів про те, щоб їхній продукт використовували сусіди – члени цієї організації.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас