Земля і квартири під Києвом дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земля і квартири під Києвом дорожчають

Нерухомість
1691
Під Києвом дорожчає нерухомість. З січня до середини жовтня ціни на земельні ділянки, призначені під житлове будівництво в окремих наближених до Києва районах, збільшилися на 10% (в середньому до $690-720 за сотку). Водночас, за аналогічний період вартість житла в багатоквартирних будинках також збільшилася в середньому на 6% (приблизно на 750 грн./м2).
Про це повідомив керуючий партнер компанії АVM Development Group Владислав Кононов.
За даними експерта, з початку року в сегменті багатоквартирних будинків найбільше зростання вартості спостерігалося на однокімнатні квартири – подорожчання склало близько 7-8% (680 грн./м2).
Найменше зростання зафіксовано на трикімнатні і багатокімнатні квартири площею від 80 м2 – близько 2,3% (або 280 грн./м2).
Що ж стосується вартості котеджів, то з початку року вони додали в ціні в середньому 9% (понад $830 за сотку).
За запевненнями експертів, до кінця року малоймовірні ще якісь цінові сплески на нерухомість у передмісті столиці. Однак в довгостроковій перспективі саме котеджі і земельні ділянки під індивідуальне будівництво можуть подорожчати, адже цей сегмент є найбільш інвестиційно-привабливим для покупця.
До речі, якщо вам необхідний кредит на квартиру, але ви бажаєте заощадити свій час – скористайтеся спеціальним сервісом підбору кредитів від Finance.ua. Переходьте за посиланням. Обирайте зручний варіант.

Підібрати кредит

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас