Болгарія почала будівництво нової гілки «Турецького потоку» в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія почала будівництво нової гілки «Турецького потоку» в обхід України

Енергетика
630
Болгарія поінформувала Росію про старт будівництва ділянки для другої гілки газопроводу “Турецький потік”, який прокладуть в обхід України.
Про це розповів голова МЗС РФ Сергій Лавров.
“Наші болгарські колеги проінформували про початок будівництва інфраструктури для транспортування газу другою гілкою «Турецького потоку», і, як повідомила пані міністр, відповідна церемонія за участю прем’єр-міністра Болгарії, посла РФ у Болгарії відбулася буквально сьогодні”, – сказав міністр закордонних справ Росії.
За підсумками переговорів Лаврова з віце – прем’єром, міністром закордонних справ Республіки Болгарія Катериною Захарієвою сторони обговорили також строки закінчення будівництва. Будівництво першої гілки (для турецького ринку) завершилося в квітні минулого року, а другу планують здати в 2020 році.
Трубопровід “Турецький потік” матиме протяжність близько тисячі кілометрів. Друга гілка буде поставляти блакитне паливо в країни Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної гілки складе 15,75 млрд куб. м газу на рік. Контракт був підписаний між державним оператором “Булгартрансгаз” і консорціумом, очолюваним “Аркад Інжиніринг” з Саудівської Аравії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас