У Києві шахраї привласнили нерухомість на 10 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві шахраї привласнили нерухомість на 10 млн гривень

Кримінал
841
У Києві правоохоронці викрили злочинну групу “чорних реєстраторів”, яка займалася незаконним виведенням десятків об’єктів нерухомості з комунальної та приватної власності.
Про це повідомила столична прокуратура.
За інформацією слідства, в період з 2011 по 2012 роки зловмисники, використовуючи інформацію ЖЕКів, підшукували квартири, в яких довго ніхто не мешкає або відсутні господарі, а також квартири з наявною заборгованістю по оплаті комунальних платежів.
Отримавши зазначену інформацію, а також технічні характеристики цих об’єктів, зловмисники, використовуючи підроблені постанови судів, міняли власників квартир на підставних осіб, а саме житло в подальшому перепродували.
Крім того, маючи в своєму володінні інформацію про об’єкти комунального майна, з метою виведення його з переліку вільних нежитлових приміщень, брали участь у конкурсі за право оренди цих приміщень, за результатами якого укладалися відповідні договори.
Надалі зловмисники замовляли технічну інвентаризацію вказаних приміщень, а отриману інформацію разом з анкетними даними підставних осіб вносили в підроблені постанови суду і таким шляхом здійснювали перереєстрацію права власності.
Незважаючи на тривалий термін, що минув після вчинення злочинів, вдалося встановити осіб, причетних до незаконних оборудок з нерухомим майном.
Наразі, за результатами досудового розслідування чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за статтями про шахрайство, підробку документів, печаток, штампів та відмивання доходів (ч.2, 4 ст.190, ч.4 ст.358, ч. 2 ст.209 КК України), а саме в заволодінні двома квартирами фізичних осіб і трьома об’єктами комунальної власності.
“Вартість незаконно відчуженого майна становить понад 10 млн гривень. Стосовно всіх об’єктів заявлено позови про витребування з незаконного володіння. Крім того, встановлено, що предметом злочинного посягання стали ще понад 20 об’єктів нерухомості на території міста Києва. Досудове розслідування за вказаними фактами триває”, – зазначили в прокуратурі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас