Наступного року попит на смартфони з 5G зросте до 300 млн одиниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року попит на смартфони з 5G зросте до 300 млн одиниць

Технології&Авто
270
Поступово все більше країн починають комерційне використання мереж зв’язку п’ятого покоління (5G) або готуються зробити це. Кілька досліджень, проведених представниками галузевих ланцюжків, показали, що вже наступного року масштаби впровадження 5G-смартфонів і послуг на основі відповідних технологій зв’язку значно зростуть.
Згідно з прогнозом компанії TSMC, вже наступного року попит на смартфони з підтримкою 5G зросте до 300 млн одиниць.
На думку аналітиків компанії Strategy Analytics, на смартфони з підтримкою 5G буде припадати майже половина від загальної кількості реалізованих пристроїв в наступні п’ять років. Аналітики вважають, що в 2019 році частка 5G-смартфонів від загального обсягу поставок буде перебувати в районі 1%, а вже у 2020 році цей показник може зрости до 10%.
Зараз основною проблемою смартфонів з 5G є висока вартість таких пристроїв. Споживачі просто не готові витрачати значну суму на купівлю пристрою, використовувати всі можливості якого не можна, оскільки оператори зв’язку не готові забезпечити повсюдне покриття 5G-мереж. Наступного року розгортання мереж 5G і побудова відповідної інфраструктури продовжиться в низці країн, що зробить пропоновані в цьому сегменті пристрої і сервіси більш привабливими.
Зараз на ринку 5G-смартфонів провідні позиції займають компанії Samsung, Huawei, LG, OPPO, Vivo та Xiaomi. Всі великі виробники смартфонів, включаючи Apple, розробляють 5G-смартфони. Це означає, що наступного року на ринку з’явиться більше пристроїв з підтримкою мереж зв’язку п’ятого покоління.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас