Мінекономіки України поліпшило прогноз зростання ВВП України у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України поліпшило прогноз зростання ВВП України у 2020 році

Казна та Політика
493
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оновило свій прогноз щодо економічного зростання на 2020 рік. Там очікують зростання економіки на 3.7% наступного року.
Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.
«Прогноз зростання в 3,7% Світового банку збігається з прогнозом міністерства економіки. Ми також маємо більш оптимістичний сценарій в 4,8%, за умови успішного проведення програми уряду та зміни бізнес клімату в Україні на краще», — повідомив Милованов.
За словами Милованова, Україна одна з небагатьох країн світу, для якої Світовий банк покращив показники економічного зростання. Більшість країн, навпаки, уповільнюють темпи зростання своїх економік.
Для того, аби економіка України зросла на 4,8% у 2020 році, на думку Милованова, необхідно провести низку важливих реформ, зокрема покращення захисту прав власності, лібералізацію ринків, судову реформу та відсторонення олігархів від державного управління.
Опубліковані Миловановим цифри щодо зростання економіки України — частина нового макроекономічного прогнозу, на основі якого уряд буде перероблювати бюджет на 2020 рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас