Суд зняв арешт з акцій російського Сбербанку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зняв арешт з акцій російського Сбербанку в Україні

Фондовий ринок
494
Господарський суд Києва задовольнив позов Сбербанку Росії і зобов’язав Райффайзен Банк Аваль зняти арешт і заборони щодо 100% акцій української «дочки» Сбербанку і рахунків у цінних паперах.
Про це говориться у рішенні госпсуду від 10 жовтня.
Зазначається, що суд прийняв доводи позивача, що Сбербанк РФ не є боржником за арбітражним рішенням, а акції Сбербанку України належать Сбербанку Росії, а не Російській Федерації.
Водночас суд відхилив доводи, що кінцевим власником акцій Сбербанку Росії є РФ.
Також у своєму рішенні суд посилається на ухвалу Верховного Суду від 25 січня 2019-го, який вніс зміни в постанову Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018-го.
Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва на вимогу низки компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами, наклав арешт на акції і нерухоме і рухоме майно українських «дочок» російських держбанків – Сбербанку, Промінвестбанку і ВТБ Банку.
Судовою постановою також було заборонено Райффайзен Банку Аваль здійснювати будь-які зміни прав на акції Сбербанку на рахунку в цінних паперах.
Це рішення суд ухвалив на підставі рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня 2018 року, яким було задоволено позов згаданих структур Коломойського про стягнення $159 млн за захоплені Росією активи в Криму.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас