Українські компанії подали до РФ позовів на $12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії подали до РФ позовів на $12 млрд

Казна та Політика
340
Міжнародні арбітражі розглядають вісім справ за позовами українських компаній на $12 млрд проти Росії у зв’язку з анексією Криму.
Про це в інтерв’ю ТАСС повідомив уповноважений РФ при ЄСПЛ – заступник міністра юстиції Михайло Гальперін.
“На сьогодні в активній стадії – вісім таких справ за позовами українських фізичних і юридичних осіб на загальну суму понад $12 млрд. Також подано ще кілька арбітражних сповіщень, які можуть перетворитися на повноцінні процеси”, – сказав Гальперін.
За словами заступника міністра, в позовах заявники намагаються довести, що на момент вилучення активів у період анексії вони були іноземними інвесторами в Криму за змістом відповідної російсько-української угоди 1998 року про взаємний захист інвестицій. Гальперін стверджує, що така позиція не відповідає основним засадам права міжнародних договорів.
Він зазначив, що українські бізнесмени заявляють, що Крим залишається в складі України, при цьому Росія повинна виплатити їм компенсацію. У такому випадку вони не іноземні інвестори на території Росії, каже Гальперін.
“За такою логікою, українська сторона неминуче повинна визнати, що і будь-яка зареєстрована в Криму після 2014 року російська компанія може вимагати компенсацію від влади в Києві за порушення її прав на території України в якості “іноземного” російського інвестора”, – сказав заступник міністра.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас