Комітет доручив уряду збільшити в бюджеті видатки на соціальну сферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет доручив уряду збільшити в бюджеті видатки на соціальну сферу

Казна та Політика
279
Бюджетний комітет Верховної Ради дав Кабінету міністрів доручення до другого читання проекту Держбюджету-2020 збільшити в ньому видатки на соціальну сферу.
Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Іван Крулько.
Зокрема, йдеться про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.
“Бюджетний комітет дає доручення уряду передбачити в 2020 році підвищення соціальних стандартів. Зокрема, прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Соціальні потрібно збільшити. Чекаємо таких пропозицій. Тобто цим людям, які належать до соціально вразливих категорій, даємо доручення збільшити соціальні стандарти”, – заявив Крулько під час засідання комітету.
За його словами, в бюджеті також мають бути збільшені видатки для бюджетників.
“Я б хотів звернути увагу представників уряду на те, щоб при підготовці проекту до другого читання вони звернули увагу на соціально незахищених громадян, на бюджетників”, – додав він.
Так, в пункті 2.16- 217 проекту постанови ВРУ “Про висновки і пропозиції до Державного бюджету на 2020 рік” йдеться про необхідність збільшення коштів на державні соціальні стандарти, встановлення нових розмірів допомоги при народженні дитини, а також допомоги малозабезпечених сім’ям та особам з інвалідністю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас