Місто в Британії буде управлятися операційною системою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місто в Британії буде управлятися операційною системою

Світ
542
Британське місто Кінгстон-апон-Халл (або просто Халл), великий портовий центр на березі Північного моря, отримає власну операційну систему. Вона збиратиме дані, аналізуватиме життя в місті і, як сподівається влада, ефективніше розподілятиме ресурси. Схожі системи вже діють в таких містах, як Лас-Вегас, Копенгаген і Джайпур.
Для початку на вулицях Халла з’явиться безліч датчиків інтернету речей, які надають дані в реальному часі. Спираючись на цю інформацію, міська рада відстежить ситуацію з освітленням, збором сміття, парковками і пробками на дорогах і в разі необхідності вживе заходів.
За об’єднання інформації з декількох сенсорів буде відповідати місцевий постачальник телекомунікаційних послуг Connexin. Взявши за основу програмне забезпечення Cisco Kinetic for Cities, компанія створила централізовану операційну систему CityOS, в якій всі датчики пов’язані і можуть спілкуватися один з одним «однією мовою».
У міській раді Халла підкреслюють, що мають можливість не надавати CityOS доступ до певної інформації.
Крім того, операційна система не буде зберігати дані, що захистить від можливих витоків. В якості першого кроку керівництво міста вже розмістило сенсори всередині сміттєвих баків. Вони відстежують кількість відходів, на основі чого система розраховує оптимальні маршрути сміттєвозів і час їх роботи.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас