Підприємці невдоволені пропозиціями Президента щодо ФОПів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці невдоволені пропозиціями Президента щодо ФОПів

Фондовий ринок
1906
Переговорна група підприємців, яка брала участь у консультаціях в Офісі Президента, не задоволена ходом переговорів щодо законопроєктів про запровадження обов’язкових касових апаратів для малого бізнесу.
Про це повідомив представник цієї переговорної групи, голова Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак.
Він також заявив, що інформація про те, що під час зустрічі з підприємцями проводилися консультації, на підставі яких ухвалювали певні рішення — маніпуляція.
«Переговорна група заявила про недовіру Юлії Ковалів (заступниці голови Офісу президента — ред.). Причина — вчорашні маніпуляції про те, що нібито проводилися консультації з підприємцями та ухвалювалися на їх результатах рішення», — повідомив Чумак.
Він зазначив, що підприємці планують пікетувати Офіс президента з вимогою накласти вето на ухвалені Радою закони про запровадження обов’язкових касових апаратів для ФОПів — 1053-1 та 1073.
Водночас представниця депутатської групи «За ФОПів» Роксолана Підласа заявила, що ветування законопроєктів Президентом нічого не змінить, адже необхідність боротьби з використанням ФОПів великими компаніями для ухилення від оподаткування, залишиться.
«Мені здається, що тут важливо розуміти одну річ: навіть повернення 1053-1 і 1073 з пропозиціями Президента (вето, яке просять під ОП), не означатиме, що проблема вирішена. Структурування великого бізнесу у ФОПах нікуди не зникне, і з ним потрібно буде боротися для справедливого перерозподілу національного доходу через податкову систему», — зазначила Підласа.

Довідка Finance.ua:

  • 15 жовтня відбулися консультації в Офісі президента, за підсумками яких Зеленський оголосив про запровадження дворічного мораторію на перевірку ФОПів (крім тих, які займаються ризиковими видами діяльності).
  • 20 вересня депутати ухвалили закони, які зобов’язують ФОПів використовувати касові апарати.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас