Торгівля з ЄС розвивається динамічно, з початку року - "плюс" 8,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгівля з ЄС розвивається динамічно, з початку року - "плюс" 8,4%

Казна та Політика
284
Уряд наразі спрямовує діяльність на максимальну економічну інтеграцію з Європейським Союзом, й обсяг торгівлі цьогоріч уже зріс на 8,4%.
Про це заявив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба під час брифінгу.
“З ЄС ми працюємо за дуже простим принципом: Європейський Союз виник і став тим, чим він є, завдяки, насамперед, економічній інтеграції. Тому ми робимо зараз все для того, щоб максимально економічно інтегруватися в ЄС і запровадити в Україні зрозумілі для наших європейських партнерів правила ведення бізнесу і стандарти життя загалом”, – сказав Кулеба.
Урядовець підкреслив, що наразі “дуже динамічно” розвивається торгівля України з ЄС. За його словами, якщо в 2014 році обсяг торгівлі з країнами Євросоюзу становив 36 млрд доларів, то наприкінці 2018 року – 50,7 млрд доларів, а станом на серпень 2019 року ще на 8,4% збільшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
“Ми підтримуємо дуже високий рівень і дуже високу інтенсивність діалогу з Європейським Союзом. Мета дуже проста – ми маємо використовувати всі наявні інструменти і створювати нові інструменти для нашої інтеграції до ЄС і для набуття зрештою повноправного членства і цій організації”, – підкреслив Кулеба.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас