У ПриватБанку роз'яснили, що цікавило місію МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПриватБанку роз'яснили, що цікавило місію МВФ

Фондовий ринок
780
Голова правління націоналізованого ПриватБанку Петр Крумханзл заявив, що місія Міжнародного валютного фонду під час візиту в Україну хотіла впевнитися, що гроші, які вони вкладають у країну, використовуються ефективно.
Про це він розповів у інтерв’ю виданню “НВ Бизнес”.
“Місія МВФ покинула Україну кілька днів тому. Одне з головних питань — ПриватБанк. МВФ хоче переконатися, що гроші, які вони вкладають в країну, використовуються ефективним чином, а не для виплати олігархам. Зараз обговорюється програма на кілька мільярдів доларів. Для порятунку ПриватБанку держава вклала приблизно таку саме суму — понад 5 млрд доларів”, – сказав Крумханзл.
Коментуючи, що у меморандумі МВФ було прописано, що завдання ПриватБанку всі борги повернути, він заявив: “По суті, правда. Це зобов’язання, яке давав уряд України і яке описано в меморандумі з Міжнародним валютним фондом”.
“Я зустрічався з представниками місії МВФ, коли вони були в Україні. Ми обговорювали стабільність банку і ліквідність. Вони високо цінують зміни в корпоративному управлінні за останні півтора року, включаючи обрання нової наглядової ради, в яку входять шість незалежних членів”, – додав Петр Крумханзл.
Щодо інформації про зустріч представників МВФ з Генеральною прокуратурою з приводу ПриватБанку, Крумханзл зазначив, що йому важко це коментувати.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас