Міжбанк: у вівторок курсові ігри продовжаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: у вівторок курсові ігри продовжаться

Валюта
791
У вівторок ситуація на валютному ринку знову може досить швидко змінюватися, а курсові ігри триватимуть. На поведінку учасників ринку вплинуть кілька різноспрямованих факторів:
1) Зарахування валютної виручки в євро практично за два дні (за рахунок святкового понеділка в Україні). Активізується робота і по долару, бо в США відзначали День Колумба і 14 жовтня у них теж банки не працювали. Це додасть статистики торгів у вівторок і може за рахунок одночасного виходу багатьох гравців швидко змінювати тренд по курсу на міжбанку;
2) Сьогоднішній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Розміщуються облігації на 3 млрд гривень за номіналом, з яких на 2 млрд гривень – достатньо “довгограючих” паперів терміном обігу 2 роки. Ці ОВДП можуть привернути увагу нерезидентів, що призведе до потенційного зростання пропозиції валюти на торгах сьогодні (сам аукціон) і завтра (розрахунки по ньому). Поведінка іноземців у купівлі/продажу облігацій на вторинному ринку також додасть активності та інтриги до руху курсу сьогодні протягом дня;
3) Початок авансових виплат персоналу у компаній, наближення податкових платежів у клієнтів і поведінка готівкового ринку.
Авансові виплати персоналу і наближення періоду сплати податків. У клієнтів збільшується потреба в гривні для розрахунків з працівниками за першу половину жовтня, а швидка сплата податків змусить компанії активно накопичувати гривневі ресурси для цих операцій. Це активізує продаж валюти експортерами та одночасно знизить апетити імпортерів у її купівлі.
Готівковий ринок. Тут поки триває плавне зниження цінників як прийому, так і продажу, що працює на користь гривні. Середній спред по долару зберігається на рівні від 15 до 20 копійок і власники обмінників поки не розгойдують ринок, працюючи тільки в форматі «з обороту». Поки це досить вагомий союзник для гривні, який “допомагає” їй періодично зміцнюватися.
4) Дії НБУ. Нацбанк у разі ситуативного надлишку пропозиції долара на торгах знову вийде на міжбанк через Matching, чим утримає котирування американської валюти від істотного просідання. При ситуативному браку валюти – НБУ вважатиме за краще не втручатися в розклад сил на торгах, щоб заощадити резерви.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,55-24,80 гривень з частою зміною тренду по курсу при виході на торги великих місцевих гравців і нерезидентів, що беруть участь в аукціоні Мінфіну з розміщення ОВДП. Обсяг операцій складе в еквіваленті до $210-250 млн і укладанні до 460-580 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,64 / 24,68
євро – 27,23 / 27,27
російський рубль – 0,3844 / 0,3851
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас