У Мінекономрозвитку відберуть Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономрозвитку відберуть Держстат

Казна та Політика
350
Державна служба статистики, якою на сьогодні управляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, перейде в підпорядкування секретаріату Кабінету Міністрів.
Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.
Чиновник додав, що секретаріат Кабміну, в свою чергу, передасть Національне космічне агентство України у ведення Мінекономрозвитку.
Причин таких пертурбацій в уряді не називають. Однак, взявши до уваги подібні ініціативи, наприклад, у сусідній Росії, можна припустити, що йдеться про можливу зацікавленість Мінекономрозвитку в результатах підрахунків Держстату – тому його і хочуть вивести з-під опіки ведомства.
В липні 2019 року депутати Держдуми РФ запропонували перепідпорядкувати безпосередньо президенту РФ місцевий Росстат, який на сьогоднішній день контролюється місцевим міністерством економічного розвитку. У Думі своє рішення аргументували тим, що підпорядкована відомству служба не може «вільно оцінювати плоди роботи керівного міністерства» .
Щоправда, перед цим у парламентаріїв була ідея перепідпорядкувати статистичне відомство уряду, але в підсумку вони дійшли висновку, що воно також може бути зацікавлене в результатах підрахунків, тому вирішили зупинитися на главі держави, припускаючи, що вже він в оцінках Росстату не зацікавлений жодним чином.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас