Сологуб розповів про ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сологуб розповів про ситуацію на валютному ринку

Валюта
1626
Перехід НБУ до плаваючого курсу гривні до долара призвів до того, що сезонні коливання на валютному ринку почали згладжуватися.
Про це в інтерв’ю сказав заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.
Як зазначив Сологуб, валютний ринок навчився балансувати протягом всього року.
“Вже скільки говорять про сезонні тренди на валютному ринку? Торік чекали девальвацію в листопаді-грудні – не дочекалися. Цьогоріч у вересні – те саме. Якщо ринок вільний, не регулюється адміністративно, то сезонність в результаті згладжується, оскільки і бізнес, і населення підлаштовуються під ці тренди, щоб не купити валюту на піку девальвації гривні і не продати її на піку зміцнення гривні”, – додав він.

Найкращі картки для валютообміну

За його словами, НБУ звернув увагу, що ті, у кого сезонні купівлі валюти припадають на третій, четвертий квартали – газотрейдери, нафтотрейдери, імпортери автомобілів – переносять свої купівлі валюти на середину року, на липень, серпень. Торік це вплинуло на курс. Цьогоріч – ні, тому що нівелювалося за рахунок припливу капіталу від нерезидентів, зазначив заступник голови НБУ.
“Думаю, зараз така сама ситуація, імпортери думають, купувати чи ні. Навіщо чекати грудня, якщо курс може підскочити, ми можемо зробити це в жовтні. В результаті сезонність з грудня теж прибирається”, – розповів Сологуб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас