ArcelorMittal спрямував на дивіденди майже 11 млрд грн з прибутку АМКР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal спрямував на дивіденди майже 11 млрд грн з прибутку АМКР

Фондовий ринок
373
ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг”, мажоритарним акціонером якого є найбільша сталеливарна компанія ArcelorMittal, спрямує на виплату дивідендів 10 млрд 845 млн 287,730 тис грн, або 2,81 грн на одну просту іменну акцію.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, таке рішення прийняли позачергові загальні збори акціонерів ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”, яке відбулося 10 жовтня поточного року.
Порядок і терміни виплати дивідендів пізніше визначить наглядова рада компанії. Після цього кошти будуть перераховані акціонерам. При цьому уточнюється, що згідно із законом “Про акціонерні товариства”, дивіденди повинні бути виплачені протягом півроку з моменту прийняття рішення зборами акціонерів.
Прес-служба нагадує, що останній раз дивіденди виплачувалися за 2007 рік – ще до кризи 2008-2009 рр. Після цього компанія ArcelorMittal направляла кошти на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестпроектів. Нинішня виплата дивідендів не вплине на виконання інвестиційної програми. У найближчі 5 років в розвиток виробництва інвестують $1,8 млрд. З них близько $300-350 млн планують вкласти в будівництво фабрики огрудкування. Вона буде випускати окатиші, які частково замінять агломерат в якості сировини для доменних печей. Завдяки цьому підприємство зможе закрити дві зношені аглофабрики і тим самим знизити обсяг викидів на 50-55%, йдеться в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас