Банк Англії представив нову 20-фунтову полімерну банкноту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії представив нову 20-фунтову полімерну банкноту

Валюта
1048
Голова Банку Англії Марк Карні представив дизайн нової банкноти номіналом 20 фунтів стерлінгів, на якій буде зображений британський художник Вільям Тернер.
Як повідомляється в прес-релізі британського ЦБ, нові банкноти з полімерного матеріалу будуть запущені в обіг 20 лютого 2020 року.
Завдяки сучасним елементам захисту, нові банкноти стануть найбезпечнішими з тих, що вже були випущені, відзначається в повідомленні.
Раніше в обіг були запущені полімерні банкноти номіналом 5 і 10 фунтів. У 2021 році банк планує випустити 50-фунтову банкноту, на якій буде зображений британський математик Алан Тьюрінг.
Склад 5- і 10-фунтових купюр викликав масштабний скандал у Великій Британії. Вегани і представники деяких релігійних груп закликали ЦБ країни відмовитися від випуску купюр з цього матеріалу, оскільки з’ясувалося, що в банкнотах міститься невелика кількість твердих жирів, вироблених з м’ясних продуктів. За даними ЦБ, вміст таких жирів зазвичай не перевищує 0,05% .
При цьому Банк Англії підкреслює, що полімерні купюри служать в 2,5 разу довше від паперових і тому завдають менше шкоди навколишньому середовищу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас