Міжнародні резерви України у вересні цього року склали $21,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України у вересні цього року склали $21,4 млрд

Казна та Політика
233
Станом на 1 жовтня 2019 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $21,4 млрд (в еквіваленті).
Про це повідомляє прес-служба Національного банку (НБУ).
У вересні резерви зменшилися на 2,6% через значні обсяги погашень за державним боргом.
Загалом динаміку резервів упродовж місяця визначали операції з управління державним боргом. Загалом за минулий місяць уряд і НБУ сплатили за обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті $1,9 млрд (в еквіваленті).
З цієї суми $1,2 млрд спрямовано на обслуговування та погашення єврооблігацій, $560,9 млн було сплачено за зобов’язаннями перед Міжнародним валютним фондом, решту коштів – за іншими зобов’язаннями перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями.
Ці витрати були частково компенсовані надходженнями від розміщення урядом облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у валюті, на суму $546,9 млн;
Також на динаміку вплинула сприятлива ситуація на валютному ринку, зумовлена насамперед двома новими фундаментальними факторами – стійким припливом коштів нерезидентів у гривневий державний борг та рекордним зростанням врожайності зернових в Україні. Зокрема, $650,3 млн було куплено під час здійснення інтервенцій за єдиним курсом та $280 млн – з вибору найкращого курсу. Валютних інтервенцій з продажу валюти упродовж місяця Національний банк не здійснював;
Ще одним фактором стала переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). У минулому місяці їхня вартість зменшилася на $80,8 млн (в еквіваленті).
Такий обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас