Київ створив столичну агломерацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ створив столичну агломерацію

Казна та Політика
883
Київ і низка міст Київської області ухвалили рішення про створення асоціації Київська агломерація, заявив мер Києва Віталій Кличко.
«Майже два роки тому ми почали процес створення асоціації Київська агломерація. За цей час проведено чимало консультацій з міськими головами, селищними і сільськими головами, радами територіальних громад Київської області. Це міста Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка і селища міського типу – Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка, Коцюбинське і багато інших», – сказав Кличко.
За його словами, основним принципом створення такої асоціації стали рівноправні партнерські умови для кожного міста і селища, які входять в агломерацію.
“Співпраця столиці та навколишніх міст прискорить розвиток регіону, його інфраструктури, збільшить інвестиційну привабливість великого Києва. Адже ми взаємопов’язані і трудовими ресурсами, інфраструктурою”, – зазначив Кличко.
Мер підкреслив, що щодня до Києва з навколишніх міст і селищ приїжджає на роботу близько півмільйона осіб.
«Саме Київський регіон є одним з найбільших столичних європейських агломерацій з сукупним населенням понад 4 мільйони осіб», – додав він.
Всього до асоціації приєдналися 19 прилеглих до столиці населених пунктів. Головою Київської агломерації обрали мера Києва Віталія Кличка.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас