Міжбанк: на ринок вплинуть три фактори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на ринок вплинуть три фактори

Валюта
1289
У четвер ситуація на валютному ринку може піднести чергові сюрпризи щодо курсу за рахунок істотного різноспрямованого впливу декількох чинників:
1) Наближення трьох вихідних в Україні. Компанії будуть поспішати провести свої валютні операції сьогодні і частково завтра в першій половині дня, щоб вже потім “не зависати” з товарами і розрахунками практично до 15 жовтня. Це збільшить статистику торгів четверга, але призведе до періодичних перекосів попиту і пропозиції на міжбанку в моменти виходу великих гравців з сумами угод від $5 млн;
2) Продовження невизначеності щодо подальшої поведінки інвесторів в частині розподілу 6,4 млрд гривень погашень ОВДП минулих випусків. Частину цих коштів фактично перерозміщено ними в нові облігації аукціону цього вівторка, частина – піде на операції з ОВДП на вторинному ринку, але за нашими розрахунками близько 1-2 млрд гривень – поки що зі статусом “куди буде вигідніше, туди і вкладемося або просто купимо валюту”. Саме ці “гарячі” гривневі ресурси у нерезидентів і здатні швидко підірвати котирування, якщо їх власники вирішать виводити отримані гроші за кордон. Хоча при дефіциті гривні на ринку – не виключено, що вони будуть розміщені на короткі депозити в українських банках до наступного аукціону Мінфіну з розміщення облігацій (тобто до 15 жовтня). Цей гривневий навіс – найнебезпечніший для нацвалюти фактор на сьогодні.
3) Готівковий ринок. Котирування обмінників з ранку знизилися як за курсом прийому, так і продажу валюти з середнім спредом по долару в межах 15-20 копійок. Це говорить про те, що наразі власники обмінників прогнозують зниження міжбанку і готові працювати тільки в форматі “з обороту”, не граючи “на підвищення”. Це позитивний для гривні сигнал. Але якщо на міжбанку валютні ризики збільшаться – готівковий ринок негайно перебудується, і будуть оперативно реагувати на ситуацію на торгах зміною своїх цінників.
При такому розкладі сил на міжбанку спекулянти продовжать працювати у форматі “в дві сторони”. А Нацбанк у разі надлишку пропозиції долара на торгах знову вийде через Matching з його скупкою. Це утримає котирування американської валюти від значного обвалу, навіть в разі великих обсягів її пропозиції на ринку.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,45-24,70 гривень при обсягах операцій до $300 млн і укладанні до 600 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Средніе курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
доллар США – 24,62 / 24,66
евро – 27,03 / 27,07
россійскій рубль – 0,3788 / 0, 3796
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас