Україна зберігає позицію нетто-експортера шоколаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зберігає позицію нетто-експортера шоколаду

Казна та Політика
403
Експорт України шоколаду і шоколадних виробів за січень-серпень 2019 р. скоротився і склав $99 млн, що на 2% менше аналогічного періоду минулого року. Однак в натуральному вираженні експорт зріс на 2% або 751 т (до 37,6 тис. т).
Як йдеться в повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», це свідчить про несприятливу цінову кон’юнктуру світового ринку з одного боку (менша валютна виручка) і про збільшення експортних потужностей з іншого боку.
«Основною продукцією, яка постачається на зовнішні ринки, є шоколадні цукерки з начинкою або без начинки, а також шоколад у вигляді блоків, пластин або плиток (з додаванням зерен зернових культур, горіхів або плодів). Серед головних покупців українського шоколаду були Казахстан, куди поставили шоколаду на $11,1 млн, що становить 11,2% від загального експорту шоколаду з України, Білорусі 8,6% (на $8,5 млн) і Румунія 6,2% (на $6,2 млн)», – інформують в УКАБ.
Що ж стосується імпорту шоколаду, то за вісім місяців поточного року він склав $77,9 млн, що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У натуральному вимірі закупівля Україною шоколаду склала 17,8 тис. т, тобто Україна є нетто-експортером шоколаду (експорт перевищує імпорт).
За матеріалами:
AgroPortal.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас