Обов'язковий техогляд: які штрафи передбачено для комерційних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обов'язковий техогляд: які штрафи передбачено для комерційних авто

Особисті фінанси
3720
З 2022 року планують відновити обов’язковий техогляд.
Про це йдеться в законопроекті “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейською спільнотою з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку”.

Картки для водіїв

Як пояснюють в уряді, обов’язковий техогляд потрібен для перевірки технічного стану легкових машин, його введення зменшить кількість аварій на дорогах. Це також є однією з вимог щодо угоди про асоціацію з ЕС.
Скільки платять зараз:
  • Техогляд автобусів і вантажівок – 1 500 грн.
  • Легкові авто – 1 000 грн.
Які штрафи планують:
  • Керування комерційним автомобілем, який не пройшов технічну перевірку – 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 1 700.
  • Управління комерційним автомобілем без свідоцтва про професійну компетентність водія, якщо таке свідоцтво передбачено законодавством, – штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Повторне (протягом року) порушення за двома вищезазначеними пунктами – позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.
  • Керування авто з карткою водія, власник якого не є водієм – накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Контроль за проходженням техогляду повинна здійснювати поліція.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас