Johnson&Johnson зобов'язали виплатити пацієнту $8 млрд компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Johnson&Johnson зобов'язали виплатити пацієнту $8 млрд компенсації

Фондовий ринок
1254
Суд присяжних американського міста Філадельфія зобов’язав холдингову компанію Johnson&Johnson виплатити в якості компенсації 8 млрд доларів жителю штату Меріленд, який постраждав від побічних ефектів препарату для лікування шизофренії та біполярного розладу, пише Wall Street Journal.
Як повідомляється, позивач Ніколас Мюррей у своїй позовній скарзі повідомляв, що приймав за приписом лікаря препарат Risperdal в дитинстві в період з 2003 по 2008 роки. Однак у нейролептика виробництва Johnson&Johnson виявився побічний ефект – він призводить до гінекомастії (збільшення молочних залоз у чоловіків).
На думку Мюррея, в американському холдингу знали про негативні побічні ефекти препарату, але не змогли належним чином повідомити про це докторів і пацієнтів.
У 2015 році суд виніс перший вирок у цій справі, зобов’язавши Johnson&Johnson виплатити чоловіку 1,75 млрд доларів. Компанія оскаржила це рішення. У лютому 2018 року апеляційний суд в Пенсільванії визнав вердикт законним, але знизив суми виплати до 680 тисяч доларів. Мюррей, в свою чергу, оскаржив таке рішення. В кінцевому рахунку йому присудили компенсації в 8 млрд доларів.
Нагадаємо, торік суд у штаті Міссурі виніс рішення у справі про наявність азбесту в дитячій присипці компанії Johnson&Johnson. Присяжні вирішили, що компанія повинна виплатити 22 позивальницям $550 млн компенсації матеріального збитку і понад $4 млрд за моральний збиток.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас