Міжбанк: на ринку "холодно" не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на ринку "холодно" не буде

Валюта
1332
У середу “погоду” на валютному ринку будуть формувати два фактори:
1) розрахунки клієнтів за купленими вчора ОВДП на аукціоні Мінфіну України;
2) поведінка інвесторів у частині розподілу 6,4 млрд гривень, які вийдуть сьогодні на ринок за рахунок погашення державою раніше випущених високоприбуткових облігацій.
Обидва фактори в основному пов’язані з нерезидентськими операціями з українськими облігаціями. І якщо перший спрацює в основному на користь зміцнення гривні (вчора купили паперів на 2,154 млрд гривень і сьогодні іноземці будуть продавати валюту, щоб закрити свої гривневі угоди з ними), то другий – фактично дуже небезпечний для курсу нацвалюти своїми масштабами гривневого навісу (все ж таки 6,4 млрд гривень).
Річ у тому, що частина іноземців отриману гривню перевкладе в нові папери, і це не створить додаткового тиску на курс. Але ті з нерезидентів, хто вирішить виводити зароблене – вийдуть на міжбанк з купівлею валюти, і це створить можливість досить істотних коливання котирувань протягом дня. Причому вихід двох-трьох таких великих гравців здатний повністю міняти тренд на торгах зі швидким злетом котирувань і створенням чергових валютних ралі за курсом. Тому сьогодні валютні ризики збільшаться, а банки і готівковий ринок будуть уважно стежити за тим, що відбувається на торгах, і будуть змушені оперативно реагувати на ситуацію на них.
Як і зазвичай, до цього додадуться курсові завдання великих експортерів та імпортерів і збережеться залежність міжбанку від виходів великих клієнтів з сумами від 10 млн доларів і вище. Це так само додатково до нерезидентського фактору внесе свій елемент курсової інтриги сьогодні на валютному ринку.
“Застиг” в очікуванні розуміння ситуації на міжбанку і готівковий ринок, де триває досить істотний розкид котирувань купівлі/продажу валюти, але зі звуженням спредів вже до 15-25 копійок, що можна розцінювати як позитивний для гривні фактор.
Спекулянти в середу продовжать працювати як в форматі «в дві сторони», как і намагатися, підлаштовуючись під дії великих гравців, істотно розігріти курс протягом дня.
Нацбанк продовжить тактику останніх днів – не надто втручатися в ситуацію при нестачі валюти на ринку, але купувати її надлишок в разі виникнення найменшого надлишку пропозиції долара. Працювати регулятор буде через Matching.
Ми очікуємо на сьогодні курсових коливань в достатньо широких межах з коридором по долару 24,60-24,90 гривень при обсягах операцій до 260-300 млн доларів і укладанні до 550-600 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
доллар США – 24,73 / 24,76
евро – 27,13 / 27,17
россійскій рубль – 0,3785 / 0,3794
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас