Україна збільшила витрати валюти на банани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшила витрати валюти на банани

Казна та Політика
439
Україна істотно наростила імпорт бананів. За перші вісім місяців 2019-го ми збільшили закупівлю фрукта на 14% (до 181,1 тис. тонн), що стало п’ятирічним максимумом. Вартість такого обсягу фрукту склала $102,3 млн. Тренд на збільшення обсягів імпорту спостерігався останні п’ять років, незважаючи на широку пропозицію дешевих яблук, повідомила Українська плодоовочева асоціація (УПОА).
«Така ситуація (зростання імпорту бананів – ред.) зумовлена ​​багатьма факторами. По-перше, банан – вже давно не є якоюсь новинкою і екзотикою для українського споживача. Сьогодні культура споживання даного фрукту в нашій країні вже на досить високому рівні, і не тільки в свіжому вигляді, але і в якості наповнювача для домашньої випічки, складових йогуртів, салатів та інших страв», – коментує ситуацію директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.
Разом з тим в асоціації зазначають, що найближчим часом в Україні і світі банан може подорожчати. Через грибкове захворювання TR4 на плантаціях в Еквадорі, який є світовим лідером з експорту культури. Експерти вважають, що поширення захворювань в цій країні позначиться і на ціновій ситуації в Україні. Істотне подорожчання цих фруктів спостерігається вже останні кілька тижнів. Наприклад, подекуди закупівельні ціни на банан збільшилися вдвічі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас