Ліра впала після погроз Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліра впала після погроз Трампа

Валюта
1919
Турецька ліра впала до найнижчого рівня відносно долара більш ніж за місяць після того, як президент США Дональд Трамп пригрозив «знищити» турецьку економіку. Тим самим американський лідер зробив додатковий тиск і на без того ослаблену валюту через підготовку Анкари до військової операції в Сирії, повідомляє Financial Times.
В понеділок увечері ліра подешевшала на 2,1% – до TL5,8178/$ – до найнижчого рівня з 3 вересня і опинилася на межі найбільшого одноденного падіння з березня. Ліра вже просідала після того, як Туреччина заявила, що готує спірну військову операцію на північному сході Сирії проти головних союзників США в битві з ІГІЛ.
Білий дім заявив, що американські військові не будуть «підтримувати або брати участь в операції», яку Туреччина неодноразово погрожувала почати проти курдських ополченців, яких підтримують США.
Після відповідної реакції Вашингтона і Європи Трамп пізніше застеріг Туреччину від проведення військової операції.
«Як я вже заявляв раніше, і просто повторю: якщо Туреччина зробить щось, що я, по своїй великій і неперевершеній мудрості, вважатиму неприпустимим, я повністю знищу і зітру з лиця землі економіку Туреччини (я вже робив це раніше!)», – написав президент у своєму Twitter-акаунті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас