Планують змінити правила здачі іспитів на отримання водійських прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Планують змінити правила здачі іспитів на отримання водійських прав

Казна та Політика
2921
В Україні хочуть допускати до практичних занять з водіння тільки після успішного складання іспиту на знання правил дорожнього руху.
Відповідний законопроект зареєстрували на сайті Верховної Ради 2 жовтня 2019 року.
“Величезна кількість автошкіл створює величезну конкуренцію, яка долається демпінгом вартості навчання за рахунок зниження якості. Деякі слухачі автошкіл відвідують лише частину занять з практичної підготовки (без теоретичної), або взагалі їх ігнорують, покладаючись на складання іспиту через хабар”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроекту №2201.
Що пропонують:
  • Учасники дорожнього руху мають право на вивчення норм і правил дорожнього руху у акредитованих навчальних закладах або через самостійне опанування.
  • Кожний громадянин, який досяг потрібного віку, не має медичних протипоказань та пройшов повний курс навчання (допускається самопідготовка) за відповідними програмами, може отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії.
  • Особа, яка бажає отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, зобов’язана пройти медичний огляд, підготовку, самопідготовку або перепідготовку відповідно до типової навчальної програми, успішно скласти теоретичний і практичний іспити. Особа, що пройшла самопідготовку, допускається до складання теоретичного іспиту в порядку, передбаченому частиною восьмою статті 15 цього Закону.
  • Особа, що пройшла самопідготовку та не склала теоретичний іспит допускається до повторного складання іспиту не раніше ніж через 3 місяця з моменту складання попереднього іспиту.

Cервіс оформлення електронних полісів автоцивілки

  • На автомобільних дорогах та вулицях загального користування забороняється навчати водінню транспортних засобів осіб, які не склали теоретичний іспит у відповідності до вимог частини восьмої статті 15 цього Закону.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас