Volvo та Geely створили підрозділ з виробництва двигунів внутрішнього згорання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo та Geely створили підрозділ з виробництва двигунів внутрішнього згорання

Технології&Авто
922
Volvo Cars об’єднає свої активи в галузі розробки та виробництва двигунів з активами материнської компанії Geely, створивши підрозділ, який буде забезпечувати власні бренди Lotus, LEVC, Lynk і Proton, а також потенційних конкурентів з двигунами внутрішнього згорання та гібридними двигунами наступного покоління.
Про це повідомляє Reuters.
Це є одним із прикладів консолідації в секторі виробництва двигунів, оскільки більш суворі норми викидів підвищують вартість розробки на тлі поширення електрокарів.
Наразі Volvo виготовляє 600 000 двигунів внутрішнього згорання, число яких зростає до 2 млн у поєднанні з активами Geely. Об’єднання компаній дозволить зекономити на компонентах і затратах на розробку, повідомив гендиректор Volvo Хакан Самуельссон.
За його словами, це дозволить шведському бренду, більш чітко зосередити свої ресурси на створенні та розробці низки повністю електрифікованих авто преміум-класу.
В середньостроковій перспективі Volvo взагалі відмовиться від дизельних двигунів, щоб зосередитись на гібридних і електричних, що вимагатиме додаткових інвестицій і технології.
За словами Самуельссона, об’єднання операцій з діяльністю китайського партнера Geely допоможе добитися економії коштів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас