Трамп повідомив про підписання документа, який передбачає повне скасування віз для громадян Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп повідомив про підписання документа, який передбачає повне скасування віз для громадян Польщі

Світ
839
Президент США Дональд Трамп повідомив про підписання документа, який передбачає повне скасування візових зобов’язань для громадян Польщі, передає «Польське радіо».
Однак, за даними американських ЗМІ, це не означає, що тепер поляки зможуть вільно їхати в США.
Американський лідер заявив на зустрічі з журналістами, що він підписав документ про включення Польщі в програму безвізового руху – Visa Waiver Program. Громадяни держав, що входять в цю програму, можуть без віз перебувати в США з метою підприємницької діяльності або в туристичних цілях до 90 днів.
Як зазначається, останнім часом кількість відмов у видачі віз для громадян Польщі зменшилася до 2,8%. Вимогою для включення в програму безвізового руху є показник на рівні менше ніж 3%.
Газета Chicago Sun-Times пише, що тепер рішення за Міністерством національної безпеки, яке і повинно остаточно схвалити або, навпаки, відхилити пропозицію президента.
“Тепер, коли Польща була внесена (до списку-прим. ред.), Міністерство національної безпеки вживе необхідних заходів якомога швидше, щоб оцінити вступ Польщі в програму. Якщо Польща буде визначена як країна безвізового режиму, її громадянам буде дозволено безвізовий в’їзд в Сполучені Штати для бізнесу і туризму. Двосторонні відносини між Сполученими Штатами та Польщею ніколи не були настільки міцними, і це стало б чудовим досягненням для обох країн», – йдеться в заяві Білого дому.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас