Роботизація залишить без роботи 200 тис. співробітників американських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботизація залишить без роботи 200 тис. співробітників американських банків

Світ
936
У найближчі десять років роботизація в США виставить на вулицю 200 тис. банківських працівників. Це буде найбільше масове звільнення у фінсекторі за всю історію Штатів. повідомляє Fortune з посиланням на доповідь американської транснаціональної банківської компанії Wells Fargo & Co.
Незважаючи на те, що американські банки витрачають на роботизацию своєї роботи по $150 млрд щорічно (більше, ніж будь-яка інша галузь), ці витрати з часом добре окупляться, розповідає старший аналітик банківської корпорації Wells Fargo Securities Майк Майо.
За його словами, звільняти будуть в першу чергу технічних працівників філій, колл-центрів, бек-офісів та інших. Скоротять штат десь на третю-п’яту частину. Але консультантів роботизація торкнеться менше, оскільки там потрібне живе спілкування. Щоправда, потребі і в такій роботі незабаром прийде кінець – у світі все частіше впроваджують чат-ботів (програми, що ведуть розмови за допомогою нейромереж), і деякі люди навіть не підозрюють, що спілкуються з машинами.
Те саме твердять і в міжнародній консалтинговій компанії McKinsey & Co. У травні її керівництво заявило, що за той самий час кількість працівників фронт-офісу (тобто – банкірів і трейдерів, які історично вважалися найціннішими фахівцями) зі збільшенням кількості роботів скоротиться на третину.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас