Українцям відкрили дані Геокадастру онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям відкрили дані Геокадастру онлайн

Особисті фінанси
3175
Держгеокадастр започатковує практику оприлюднення 100% рішень, що приймаються його територіальними органами з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.
Про це повідмови на своїй сторінці у фейсбуці Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.
Інформація розміщується у розділі “Оприлюднення наказів щодо розпорядження землями” на сайті Держгеокадастру за посиланням.
Яка інформація надається у відкритому доступі:
  • про дату реєстрації,
  • номер та тематику клопотання, категорію осіб, що звертаються з клопотанням,
  • статус розгляду заяви територіальним органом Держгеокадастру, дату,
  • номер та вид наказу, виданого територіальним органом Держгеокадастру, кадастровий номер та цільове призначення земельної ділянки, відносно якої виданий наказ.
  • доступна функція пошуку за будь-яким параметром, зокрема за регіоном, де було прийняте рішення щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.
Оновлення інформації відбувається автоматично, оскільки функціонал синхронізований з даними системи електронного документообігу Держгеокадастру.
Що це дає – долає корупційну складову в сфері розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності та дозволяє зробити прозорими та публічними всі етапи розпорядження землями.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас