Google інвестував у створення найтихішого електролітака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google інвестував у створення найтихішого електролітака

Технології&Авто
504
Стартап Kitty Hawk, створений на гроші співзасновника Google Ларрі Пейджа і Boeing, представив третю модель електролітака.
Голова компанії переконаний, що безпілотна авіація з’явиться раніше, ніж робомобілі.
Новинка одномісна, але в потенціалі може стати пасажирським транспортом, враховуючи кількість гвинтів і пару поплавців для зльоту і посадки на воду. По три пропелери розташовані на обох жорстких крилах конвертоплана. Ще два — на носі, уздовж кабіни пілота. Зміна положення несучих гвинтів дозволяє Heaviside злітати і сідати без розгону, а також розвивати середню швидкість 190 км/год. Розмах крил — шість метрів.
Заряду акумуляторів вистачає на 160 км польоту. Це в два рази тихіше за звичайний вертоліта (80 дБ) в аналогічних умовах.
Крім того, як розповів голова компанії Себастьян Тран, керувати новим літаком можна як вручну, так і за допомогою автопілота. Тран впевнений, що реалізувати систему безпілотного управління для авіації набагато простіше, ніж для наземного транспорту.
«Якщо піднятися вище в повітря, всі перешкоди на кшталт дітей, велосипедів і машин зникають», — сказав він.
Влітку літак з новою системою автопілота вперше самостійно приземлився на непідготовлену смугу. Радіомаяки на землі замінила система розпізнавання облич.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас