Міжбанк: П'ятниця здатна попсувати нерви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: П'ятниця здатна попсувати нерви

Валюта
3990
П’ятниця, незважаючи на ефект закінчення тижня – здатна вкотре попсувати нерви як клієнтам, так і банкам. При цьому, як за рахунок спроб розігріти курс експортерами і спекулянтами для того, щоб частково відіграти вчорашній відкат котирувань, так і за рахунок абсолютно протилежних інтересів у покупців – збити ще курс по-максимуму на вчорашньому просіданні долара на 38 копійок.
Протистояння курсових інтересів найбільших гравців і спекулянтів буде основним мотиватором сьогоднішніх подій на міжбанку.
Проти гривні спрацює фактор початку періоду виведення дивідендів у “дочок” іноземних компаній, що зазвичай провокує зростання котирувань на торгах. На користь нацвалюти – фактор “прозріння” готівкового ринку, де після “грабіжницьких” і спекулятивних курсів продажів по 25,90-26,20 гривень, готівковий швидко розвернувся до рівнів ціни продажу по 25,00-25,10 гривень. І це все буквально за два дні. Населення і дрібний бізнес зупинилися в ажіотажному скуповуванні валюти, і тепер пішла інша хвиля – спроб здати валюту дорожче (що, втім, вже вдається окремим громадянам погано – “впарювати” дорого долар їм практично не вдається.
В кінцевому підсумку в п’ятницю спекулятивна гра частини клієнтів продовжиться, але обсяги та інтенсивність атак на гривню знизяться. “Погоду” на торгах сьогодні будуть робити виходи і курсові завдання найбільших гравців. Не надто активними будуть цього дня і нерезиденти.
Вони чекають умов оголошення нового аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП (відбудеться наступного вівторка) і після останніх курсових ралі – навіть частково притихли і на вторинному ринку за українськими облігаціями. Тож особливих обсягів валюти сьогодні на міжбанку від них чекати не варто.
НБУ намагатиметься не втручатися в ситуацію (якщо буде відчуватися брак валюти), бо він вже “залив” близько 200 млн доларів з початку тижня. А ось якщо з’явиться ситуативний її надлишок – ми побачимо регулятор з купівлею валюти через Matching. Тим більше, що Нацбанк нещодавно оголосив про збільшення ліміту за щоденними викупами долара з 20 млн до 30 млн. Це не означає, що такі купівлі він робитиме щодня, але ринку це дало додатковий важливий сигнал про збільшення інтересу НБУ до збільшення ЗВР до кінця цього року.
З огляду на різноспрямованість курсових інтересів великих гравців, що призведе до чергових перекосів попиту і пропозиції – ми очікуємо на сьогодні досить широкий коридор по долару в межах 24,50-24,80 гривень при обсягах операцій в межах до 240 млн доларів при укладенні до 420 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,57 / 24,62
євро – 26,93 / 26,98
російський рубль – 0,3765 / 0,3777
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас