ВР ухвалила закон про матеріальну відповідальність військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила закон про матеріальну відповідальність військових

Особисті фінанси
564
Парламент ухвалив у другому читанні законопроект №1225 “Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб”.
За документ проголосували 276 нардепів.
Закон визначає підстави і умови притягнення до матеріальної відповідальності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження ними зборів, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу.
За що за законом настає матеріальна відповідальність:
  • Якщо військовий винен у заподіянні прямої дійсної шкоди шляхом знищення, пошкодження, створення нестачі, розкрадання або незаконного використання військового та іншого майна,
  • погіршення або зниження його цінності,
  • здійснення надлишкових виплат при виконанні обов’язків військової служби або службових обов’язків, а також порядок відшкодування такої шкоди.
Як було до цього – матеріальна відповідальність військових, осіб рядового і начальницького складу регулювалася Положенням про матеріальну відповідальність військових за шкоду, заподіяну державі, затвердженого постановою ВР від 23 червня 1995 року.
Дія закону поширюється – на військових при виконанні ними обов’язків військової служби, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження ними зборів, а також осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів спеціального призначення, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, сил цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державного бюро розслідувань.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас