Міжбанк: гривню продовжать атакувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривню продовжать атакувати

Валюта
3087
Четвер на валютному ринку продовжить низку нервових потрясінь цього тижня як у клієнтів, так і самих банкірів. Активні спекулятивні атаки на гривню тільки посиляться, а рівень міжбанківських котирувань буде активно штурмувати поріг 25 гривень і вище.
Це позначиться і на поведінці готівкового ринку, де:
1) збільшиться спред між купівлею і продажем валюти за рахунок значних валютних ризиків і зростання попиту на валюту з боку населення;
2) на дефіциті готівкового долара і євро в касах банків і у фінкомпаній фінансисти будуть активно розгойдувати курс з частою зміною котирувань протягом дня в залежності від ситуації.
Крім цього, налякані новим злетом котирувань покупці знову вийдуть на торги зі скупкою валюти за вже знову «новими» цінами і на побоюваннях подальшого зростання курсу також будуть поспішати укладати угоди для фіксації котирувань. Це психологічно тиснутиме на гривню і спрацює проти нацвалюти.
Експортери ж поки будуть намагатися продавати валюту по-мінімуму, закінчуючи витрачати наявну у них гривню від відшкодувань ПДВ. Брак пропозиції на тлі зростання попиту як на міжбанку, так і на готівковому ринку – відмінний шанс для спекулянтів знову підірвати курс і заробити на ажіотажі.
Обмінники продовжать активно розкручувати ринок, працюючи зі значним рівнем спреду в 40-80 копійок і в разі подальшого зростання міжбанку – знову грати на випередження, завищуючи свої цінники значно вище рівня торгів.
НБУ знову доведеться втручатися в ситуацію з продажем валюти через Matching. Вчора він продав до 170 млн доларів в межах від 24,79 до 24,90 гривень, але остаточно збити ажіотаж йому не вдалося.
З огляду на “проблемність” ринку і девальваційні настрої останніх днів – ми очікуємо на сьогодні широкий коридор по долару в межах 24,75-25,25 гривень з продовженням масованих спекулятивних атак на гривню і виходами Нацбанку з продажем долара для гасіння валютного ажіотажу.
Статистика торгів знову буде непоганою за рахунок активних операцій регулятора щодо стабілізації ринку – в межах до 260 млн доларів при укладенні до 490 угод. Як і вчора – основна частина угод буде носити спекулятивний характер. Головним “порушником спокою” на валютному ринку буде поведінка готівкового ринку і суттєва різниця між курсами міжбанку і обмінниками. Саме на цій різниці сьогодні і будуть активно заробляти фінансисти.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,90 / 24,93
євро – 27,25 / 27,29
російський рубль – 0,3816 / 0,3822
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас