США запровадили нові мита на європейські товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запровадили нові мита на європейські товари

Світ
536
Відповідно до рішення Світової організації торгівлі, яке дозволило США одноосібно запроваджувати мита на європейські товари, уряд Штатів вирішив запровадити мита на європейські літаки, віскі, машинне обладнання та сільськогосподарську продукцію.
Про це повідомляє CNBC.
Нові американські мита набудуть чинності 18 жовтня.
Зазначається, що вони включають 10% мит на літаки з Франції, Іспанії, Німеччини та Британії; 25% мита на шотландський віскі; 25% на німецьку каву та деякі види машинного обладнання; 25% на сири, оливки, заморожене м’ясо з Німеччини, Іспанії та Британії; 25% на свинину, йогурт, масло з Європи.
Зазначається, що 2 жовтня СОТ ухвалила рішення, яке дозволило США обкладати митами європейський імпорт, загальна вартість якого складає 7,5 мільярда доларів на рік. Таке рішення ухвалили у відповідь на скаргу США щодо компанії Airbus, якій ЄС надавав субсидії, роблячи американські літаки менш конкурентоздатними.
Водночас у ЄС також звинувачують США у тому, що там надають субсидії та пільги конкуренту Airbus — компанії Boeing. З відповідною скаргою ЄС звернувся до СОТ. Рішення очікують у 2020 році.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас