Кабмін працює над створенням Фонду національного добробуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін працює над створенням Фонду національного добробуту

Казна та Політика
268
Кабінет Міністрів поки що не визначився з переліком державних підприємств, які будуть передані в управління Фонду національного добробуту.
Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду.
“Йдеться про великі підприємства і компанії. Чому я не хочу зараз називати конкретні назви? Тому що їх список ще узгоджується. Деякі компанії об’єднувати не можна, щоб вони не погоджували дії, тому вони повинні управлятися різними органами. Ці обмеження ми зараз вивчаємо», – сказав він.
При цьому прем’єр зазначив, що у фонді, який тільки планується створити, повинні працювати професіонали, які мають достатньо досвіду в управлінні бізнесом.
«Ідея створення подібного фонду полягає в тому, щоб створити інститут, інструмент, під який були б передані всі державні підприємства, де працювали б інвестбанкіри, професійні люди, які розуміють, як керувати бізнесом, і керували б ним ефективно», – сказав Гончарук.
За його словами, сьогодні в Україні існують тисячі державних підприємств, які управляються десятками міністерств, органів. При цьому міністри і керівники держорганів замість того, щоб формувати державну політику в тій чи іншій галузі, підписують баланси і фактично керують підприємствами. Ця практика є неприпустимою, зазначив прем’єр, оскільки уряд не повинен керувати державними підприємствами. Крім того, це неправильно як з точки зору конфлікту інтересів, так і з точки зору організації процесів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас