В Естонії перевірять всіх українців, які працюють за договорами оренди робочої сили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії перевірять всіх українців, які працюють за договорами оренди робочої сили

Світ
732
Міністерство фінансів Естонії доручило Податково-митному департаменту виділити значну частину своїх контрольних ресурсів для системної перевірки зловживань при наймі працівників з третіх країн за договорами оренди робочої сили.
Про це повідомляє ERR.
“Як відомо, в Естонії масово працюють громадяни України, які уклали договір з розташованою в Польщі фірмою, але яка відряджає таких працівників в Естонію для роботи на підставі договору оренди. У такий спосіб відбувається ухилення від обмежень і заборон, встановлених Законом про іноземців, які регулюють проживання і роботу в Естонії для громадян третіх країн. Крім того, в Естонії не платять податки з орендованої робочої сили”, – йдеться в листі міністра фінансів Мартіна Хельме, направленому в підвідомчий міністерству Податково-митний департамент.
Міністр висловлює побоювання, що в дуже багатьох випадках мова йде про зловживання.
За його оцінкою, залучення на роботу громадян України таким способом, по суті, не є орендою робочої сили, тому що мова не йде про тимчасове відрядження в Естонію працівника, який працює за кордоном.
У зв’язку з цим Хельме доручив Податково-митному департаменту направити значну частину своїх контрольних ресурсів на “серйозну і системну перевірку” всіх українців, які працюють в Естонії за договорами оренди, їх роботодавців і підприємств-користувачів для виявлення фіктивних трудових відносин.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас